Svettigt högtryck

di_20210511.jpg
Svettigt högtryck
Industrin är så het att den brinner i bägge ändar. Orderingången i april var den starkaste som har uppmätts, enligt inköpschefsindex, men även inköpspriser och leverantörstider steg till rekordnivå.
I pandemins spår måste siffrorna tas med en nypa salt.

Låt en student göra jobbet

Allt fler företag, kommuner och organisationer inser fördelarna med att involvera studenter i sin verksamhet. En student har ny forskningsbaserad kunskap och kan ofta komma med nya infallsvinklar, lösa problem och utveckla verksamheten.

Nyhetsbrev Juni

Nyhetsbrev!
Corona-pandemin har gjort att vi, Eskilstuna Fabriksförening, liksom alla andra organisationer och företag har fått anpassa vår verksamhet.
Vilket har inneburit inställda program och planerade aktiviteter.

Outokumpu branschledande på miljöområdet

För femte året i rad försvarar Outokumpu sitt medlemskap i Dow Jones hållbarhetsindex (DJSI) - DJSI World och DJSI Europe.

Vid 2011 års utvärdering utsågs Outokumpu till en av de fem bästa stålprodu-centerna i världen i DJSI World index.

Granlund startar nytt försäljningsbolag

Granlund Tools och Granlund Specialverktyg presenterar ett nytt bolag som heter Dorato Tools.

First Lego League 2011

För sjunde året i rad genomfördes First Lego League på Lokomotivet i Munktellstaden i Eskilstuna. Projektet har till syfte att inspirera skolungdomar mellan 10 och 16 år att inrikta sig mot tekniska och naturvetenskapliga områden. Samarbete sker mellan Robotdalen, Sparbankstiftelsen Rekarne, Eskilstuna Fabriksförenings medlemsföretag och Eskilstuna Kommun.

Läget allt bättre för industriföretagen

Det går allt bättre för industrin. Ett tecken på det är att inget företag i hela Sörmland varslade personal om uppsägning under mars månad.

- Situationen blir allt mer stabil och vi ser en klar ljusning, säger Gösta Reinl, VD i Eskilstuna Fabriksförening.

Subscribe to RSS - Nyheter