Volvo tar största ordern

Källa: 
https://www.verkstaderna.se/ar

Performance team som är ett lager- och distributionsföretag inom Maerskkoncernen har lagt en order på 16 Volvo VNR Electric.
Det är den hittills största kommersiella ordern på den tunga elektiska lastbilsmodellen i Nordamerika.

volvo.jpg

VNR Electric-modellen från Volvo i Nordamerika är de första batterielektriska, tunga lastbilarna i Performance teams flotta och de kommer att finnas ute på vägarna mot slutet av året.
När de är i drift kommer alla 16 lastbilarna att gå i daglig regional distribution till kunder i södra Kalifornien.

Volvo VNR Electric är utvecklad för lokal och regional godsdistribution och ska förbättra livskvaliteten för allmänheten genom sina koldioxidfria och tysta transporter.
Betydande minskning av buller och vibrationer ska också skapa en ren och bekväm arbetsmiljö för förarna.

- Skiftet mot elektrifiering är en spännande tid för lastbilsbranschen och Performance team tar täten med sin största order av den enda batterielektriska tunga lastbilen i skalbar serieproduktion idag, säger Peter Voorhoeve, vd för Volvo Trucks North Amerika och fortsätter:
- Genom sitt åtagande att ta 16 Volvo VNR Electric i drift mot slutet av 2021 har Performance team visat ett starkt engagemang för miljömässig hållbarhet, och detta är ytterligare ett stort steg framåt för att minska lastbilindustrins totala koldioxidavtryck.
- Vi ser en 30-procentig tillväxt i vår lager- och distributionsverksamhet. Kunder letar efter mer lastbilskapacitet för att möta höga volymkrav. Denna första beställning av Volvo VNR Electric ger oss viktig erfarenhet och kunskap kring såväl deras prestanda avseende regionala transporter som miljöfördelar. Det vi lär oss kommer att hjälpa oss att utforma nästa steg i moderniseringen av vår lastbilsflotta och vilken laddinfrastruktur som behövs för framtidens transporter, säger Jason Walker, vice verkställande direktör för Performance team.

Källa: Verkstäderna

Taggar :