Nyhetsbrev från MDH

 


PREMIUM Nyhetsbrev

Våren 2021

PREMIUM rullar på för fullt. Våra specialutvecklade online kurser för yrkesverksamma utvecklas kontinuerligt och det är kul att se vilka fina utvärderingar vi får. En grundbult för oss är att alla kurser är möjliga att kombinera med heltidsarbete. Sökandetalen ökar kontinuerligt och till hösten har vi sammanlagt 12 kurser att förkovra sig i.

Mälardalens högskolas kurser

Tekniska högskolan i Jönköpings kurser

Dessutom lanserar MDH flera så kallade Moocar (Massive online open course) icke poänggivande kurser utan behörighetskrav, med fri fart och fri start.

Kurser hösten 2021
Lean produktion, 5 hp, 30 augusti
Simulering av produktionssystem, 5 hp, start 30 augusti
Internlogistik i industri 4.0, 2,5 hp, start 6 september
Big data och molntjänster för industriella tillämpningar, 5 hp, start 8 november
Industriell projektledning, 5 hp, start 8 november
Industriell underhållsutveckling, 5 hp, start 8 november
Agil produktionsutveckling, 5hp start v. 34
Automation – möjligheter och utmaningar, 5hp start v. 36
Additiv tillverkning: koncept, metoder, applikationer, 5hp start v. 36
Tillämpad Industri 4.0, 5hp start v. 36

Johakim Olsson, projektledare på AlfaLaval, läser Industri 4.0, på MDH.
medium_210524_johakim.jpg

Johakim Olsson på AlfaLaval har Industri 4.0 som sitt ansvarsområde, han läste förra året Industri 4.0 Introduktion, just nu läser han Industri 4.0 Realisering. Hans mål med att gå introduktionskursen var att få förståelse för Industri 4.0 och dess olika begrepp för att skapa förutsättningar att driva Industri 4.0 processen, diskutera och ställa krav på leverantörer. Johakim nådde målet, han kan nu tryggt prata med andra om Industri 4.0 och han förstår t ex. förkortningarText

Mårten Sandberg, produktionsledare på Eberspächer, har läst "Visualisering för industriella tillämpningar", på MDH.
medium_210524_marten.jpg

Vilken spännande framtid vi har i industrin! säger Mårten Sandberg efter att han läst kursen Visualisering för industriella tillämpningar. I kursen får man en inblick i vilket värde XR (AR och VR), AI och Digitala tvillingar kan tillföra ett producerande företag. Företaget frågade mig om jag ville gå kursen och jag är glad att jag tackade ja. Detta var min första högskolekurs, det tog ett tag att komma in i studietänket men sedan har det gått bra. Jag arbetar som produktionsledare på Eberspächer. Den här kursen passar bra för mig då den har givit mig en inblick i teknik som kan komma in i vårt arbete framöver. Det ger motivation, energi och stimulans, till mig själv men också till att motivera och engagera mina medarbetare.

Jenny Johansson, Lean Manager på Arla Foods, har läst Förändringsbara och rekonfigurerbara produktionssystem på JTH/JU.
medium_210524_jenny.jpg

”Kursen gav nya tankar kring hur man bygger produktionssystem, väljer strategi framåt och vad man väljer kopplat till marknaden man verkar i, i en föränderlig värld. Produktionen måste kunna snabbt ställas om. Jag skulle definitivt kunna tänka mig att går fler kurser på JTH för man behöver vidga sina vyer och tillförskaffa sig ny kompetens genom arbetslivet. Fler borde göra på det sättet, läsa på högskolan samtidigt som man jobbar!”

Välkomna till höstens kurser! Har ni frågor eller saknar något, tveka inte att höra av er.
Jessica Bruch
Carin Rösiö
Projektledare

Taggar :