Nybys platschef får nya uppdrag

Outokumpus platschef i Nyby, Pål Åström, befordras till chef för anläggningarna i både Avesta och Nyby. En ny platschef ska tillsättas i Nyby.
-Med mitt nya uppdrag kommer jag att bli ansvarig för både Avesta och Nyby vilket känns väldigt stimulerande. Jag tror jag har en del att tillföra eftersom jag har erfarenhet från båda verksamheterna, säger Pål Åström.

Pål Åström kommer att vara stationerad i Avesta, men han kommer även att ha ett litet kontor i Nyby.
-Jag kommer att bo kvar i Eskilstuna för jag trivs väldigt bra här så det blir någon form av pendling till Avesta. Det är inte så långt mellan orterna.
Pål Åström har varit platschef i Nyby sedan 2007.
-Jag har trivts väldigt bra och tiden har gått fort och den har varit mycket lärorik för mig. Hela teamet i Nyby har gjort ett fantastiskt bra arbete under denna tidsperiod, som under långa perioder varit väldigt tuff, har vi tillsammans lyckats att vända verksamheten till att bli lönsam.
Pål Åström säger att det är viktigt att den nya platschefen i Nyby fortsätter att följa strategin med fokus på specialstål och specialprodukter. Pål Åströms befordran presenterades samtidigt med andra förändringar i Outokumpus organisation och företagsledning. Specialty Stainless, där Avesta och Nyby ingår, upphör som affärsområde. Avesta och Nyby kommer i stället att ingår i affärsområdet Coil EMEA.
Organisationsförändringarna medför inga personalneddragningar i Nyby.

Taggar :