Glädjebesked, Outokumpu stannar kvar i Torshälla

Källa: 
affarsliv.biz, ekuriren.se

Outokumpu blir kvar i Torshälla. I stället läggs enheten ner i Långshyttan. Beslutet har räddat 170 jobb åt Torshälla – ett besked som väcker glädje.

I flera år har de anställda hos Outokumpu levt med nedläggningshot. Nu har de återfått framtidstron. — Många har varit väldigt oroliga och den oron är nu borta, säger platschef Pål Åström
Under hans tid som platschef för Nyby bruk har verksamheten bantats betydligt. Under senare år har brukets överlevnad dessutom varit hotat. På torsdagen kom dock glädjebeskedet.
— Vi är jätteglada här ute i Torshälla. Men det är med blandade känslor, vi har 170 kollegor i Långshyttan som fått ett negativt besked, säger Pål Åström.

Jimmy Jansson kallar det för en glädjens dag för Torshälla och Eskilstuna. Han känner lättnad och glädje fter Outokumpus beslut att fortsätta sin verksamhet i stan.
- Alla de som jobbar ute i verksamheten har sig själva att tacka för att det blivit så. De har kämpat på trots hotet om nedläggning hängande över sig. Den fina kvalité verksamheten har gör att den är värd att få fortsätta och det är medarbetarna som står för det kunnandet som gör detta.

Platschef Pål Åström uttalar sig
Artikel på affarsliv.biz
Artikel på ekuriren.se

Taggar :