di.se

Subscribe to Nyhetsflöde di.se
Uppdaterad: 6 minuter 51 sekunder sedan

Adani i lyckad aktieförsäljning – trots attack från blankarfirma

10 minuter 58 sekunder sedan
Adani Group lyckades på tisdagen få in tillräckligt många anbud i en uppmärksammad aktieförsäljning som gjordes kort efter att den amerikanska blankningsspecialisten Hindenburg släppt en rapport som kallat det indiska konglomeratet för ”världens största bedrägeri”.
Kategorier: Omvärlden

Flaggningsmeddelande bekräftar Boschs intåg i Husqvarna

20 minuter 21 sekunder sedan
Bosch bekräftar nu att man äger 4,8 procent av aktierna i Husqvarna och att bolaget har ”ingått avtal” om att köpa ytterligare aktier som tar ägarandelen till 12 procent. Det framgår av ett flaggningsmeddelande.
Kategorier: Omvärlden

Debatt: Den nya produktivitetskommissionen behöver lyfta det svenska ledarskapet

23 minuter 48 sekunder sedan
Sverige och hela västvärlden står inför stora utmaningar; en lång rad nationella, europeiska och globala kriser behöver hanteras, men vi möter också en allt hårdare internationell konkurrens där EU och Sverige riskerar hamna i bakvattnet. Därför behövs produktivitetskommissionen, skriver Louise Bringselius och Karl Wennberg.
Kategorier: Omvärlden

Volkswagen överväger Ontario som ny plats för battericellsfabrik

32 minuter 54 sekunder sedan
Tyska fordonsjätten Volkswagen utvärderar en ny battericellsfabrik i den kanadensiska provinsen Ontario, enligt Handelsblatt som hänvisar till ett lokalt lobbyregister. 
Kategorier: Omvärlden

Högre vinst än väntat från pappersbolag – ”välpositionerade” enligt vd

34 minuter 14 sekunder sedan
Det amerikanska pappersbolaget International Paper redovisar en försäljning på 5,1 miljarder dollar i det fjärde kvartalet 2022, framgår av delårsrapporten.
Kategorier: Omvärlden

Geely-ägda Zeekr väntas lansera en tredje elbil

34 minuter 56 sekunder sedan
Geelys enhet Zeekr som är specialiserade på elbilar väntas ta fram en tredje elbils-modell, uppger källor för Bloomberg. Det blir den första av två modeller som väntas lanseras i år, ämnad för den kinesiska marknaden, världens största.
Kategorier: Omvärlden

Bilpoolen chocksänker timpriset på Tesla-modeller

36 minuter 17 sekunder sedan
Bilpoolsbolaget Move About väljer att sänka timpriset för Teslas modeller 3 och Y från 295 till 179 kronor i timmen, framgår det av ett pressmeddelande. 
Kategorier: Omvärlden

Handelsstopp i omsorgsbolaget Humana

40 minuter 21 sekunder sedan
Handeln i omsorgsbolaget Humana handelsstoppades på tisdagseftermiddagen. Det framgår av ett börsmeddelande. 
Kategorier: Omvärlden

Snabbmatsjätten stiger i förhandeln – vinsten högre än väntat

41 minuter 11 sekunder sedan
Den amerikanska hamburgerkedjan McDonald's redovisar en högre vinst och omsättning än väntat i 2022 års avslutande kvartal.
Kategorier: Omvärlden

Pfizers resultat bättre än väntat – aktien backar på prognos

43 minuter 20 sekunder sedan
Det amerikanska läkemedelsbolaget Pfizer redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:14 dollar för det fjärde kvartalet 2022.
Kategorier: Omvärlden

Rekordvinst för Exxon Mobil – men backar i förhandeln

46 minuter 8 sekunder sedan
Det amerikanska oljebolaget Exxon Mobil redovisar ett resultat per aktie på 3:09 dollar (2:08) för det fjärde kvartalet 2022.
Kategorier: Omvärlden

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

46 minuter 29 sekunder sedan
Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.
Kategorier: Omvärlden

Caterpillars resultat lägre än väntat – aktien backar i förhandeln

46 minuter 37 sekunder sedan
Amerikanska Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, redovisar ett justerat resultat per aktie på 3:86 dollar för det fjärde kvartalet 2022.
Kategorier: Omvärlden

General Motors vinst klart bättre än väntat

49 minuter sedan
Den amerikanska fordonstillverkaren General Motors redovisar ett justerat resultat per aktie på 2:12 dollar för det fjärde kvartalet 2022.
Kategorier: Omvärlden

Kraven på forskningsbolaget rasslar in hos Kronofogden

51 minuter 15 sekunder sedan
Krav mot forskningsbolaget ISR Holding, däribland från finansfirmorna Mangold och Redeye, fortsätter att komma in till Kronofogden kan Di berätta. Vd för ISR är den tidigare KI-professorn Ola Winqvist. Nu kan Di också berätta att finanserna svajar i ett annat bolag där han är ordförande.
Kategorier: Omvärlden

Handels känga till H&M: Helt orimligt att dra ned på timmarna

1 timme 11 minuter sedan
Handels kräver mer än höjda löner: Hyvling, det vill säga arbetstidsförkortning, ska helt upphöra, anser fackförbundet som ger en tydlig känga till modejätten H&M. Från Svensk Handels sida håller man emot och pekar på det ekonomiska läget.  ”Lågkonjunkturen är ett faktum. Företagen har det otroligt tufft just nu”, säger Sofia Larsen, vd Svensk Handel. 
Kategorier: Omvärlden

Di Omvärld: Oljefonden backade 1.637 miljarder och vinstras för Samsung

1 timme 45 minuter sedan
Den norska oljefonden backade drygt 14 procent under 2022 och USA uppges avbryta licensutgivning av exportundantag för Huawei. Här är några av tisdagens internationella nyheter. 
Kategorier: Omvärlden

Nattsvarta läget ljusnar – IMF spår tydliga fall i inflationen

1 timme 54 minuter sedan
Tillväxten vänder upp och inflationen ned, lyder IMF:s färska prognos. Tyvärr från en låg respektive mycket hög nivå. Och risker saknas inte. Men läget är bättre än det var i höstas. Som en bonus studsade Kinas inköpschefsindex upp kraftigt i januari.
Kategorier: Omvärlden

Sidor