di.se

Subscribe to Nyhetsflöde di.se
Uppdaterad: 34 minuter 2 sekunder sedan

Uppgifter: JP Morgan säger upp 500 anställda

53 minuter 6 sekunder sedan
500 anställda kommer att få gå från JP Morgan, rapporterar Reuters, och hänvisar till en anonym uppgiftslämnare. Neddragningarna sker på bred front och såväl konsument- som företagssidan påverkas, liksom förmögenhetsförvaltningen. 
Kategorier: Omvärlden

Många nya märken men få sålda bilar – Tesla ledande

54 minuter 56 sekunder sedan
MG, Nio, BYD och Hongqi. Ibland är det svårt att hänga i alla kinesiska nylanseringar. Svårt är det också för märkena att ta marknadsandelar. Särskilt på en trög svensk bilmarknad.
Kategorier: Omvärlden

Han har hittat Sveriges mest udda hemmakontor

1 timme 17 minuter sedan
Sex frågor till den prisbelönte frilansfotografen Daniel Nilsson, som ställer ut sitt fotoprojekt ”Hemmakontor” på Arbetets museum i Norrköping den 27 maj - 3 september 2023.
Kategorier: Omvärlden

Världens tredje största exportör flaggar för minskad risexport

1 timme 51 minuter sedan
Världens tredje största risexportör, Vietnam, tar enligt ett myndighetsdokument sikte på att minska risexporten med 44 procent till 2030, rapporterar CNBC. Exporten ska gå till fler länder, för att minska beroendet av något enskilt land. 
Kategorier: Omvärlden

Expertens tre aktiefavoriter: ”De gör många saker rätt”

2 timmar 57 minuter sedan
Satsa på kvalitet och förutsägbarhet istället för att bottenfiska bland låga värderingar. Det är ledstjärnan när Nordeas analytiker Martin Björsell väljer ut tre av sina bästa köpkandidater på börsen. ”De gör många saker rätt”, säger han om ett bolag som lyckas växa trots kraftig motvind.
Kategorier: Omvärlden

Avtal om USA:s skuldtak i hamn

3 timmar 2 minuter sedan
USA:s president Joe Biden och republikanska företrädare har kommit överens om ett principavtal gällande USA:s skuldtak.
Kategorier: Omvärlden

Zenseact-chefen: "Autonom körning på motorvägar är nära”

lör, 2023-05-27 19:52
En modern elbil är fullproppad med mjukvara där det blir allt vanligare med uppdateringar via molnet, men vad händer med hårdvaran? ”Datorn kan behöva bytas ut för att klara av fler funktioner när mjukvaran utvecklas. Det blir datorbyte istället för oljebyte”, säger Erik Coelingh på Volvo Carsägda Zenseact.
Kategorier: Omvärlden

LVMH skrotar lyxiga hotellplaner

lör, 2023-05-27 19:40
Det blir inget ultralyxigt boutiquehotell i Beverly Hills, som världens rikaste man Bernard Arnault tidigare hade planerat.
Kategorier: Omvärlden

Arméchefen öppnar för privat riskkapital till försvaret

lör, 2023-05-27 18:45
Sveriges arméchef Karl Engelbrektson vill öppna för riskkapitalister och ”vanliga svenskar” som medfinansiärer av landets försvar och komplement till regeringens budgetanslag via skattemedel. ”Pengarna finns, viljan finns. Det är bara formerna som saknas”, säger generalmajoren till Di under arméns 500-årsfirande på lördagen på Gärdet i Stockholm.
Kategorier: Omvärlden

Expert: Affärsmodellen för bostadsrättsköp är stendöd

lör, 2023-05-27 17:48
Vem köper en bostadsrätt på ritning i dag, när både framtida kostnader och tidplan är okända? Affärsmodellen där köparna binder upp sig långt i förväg med förhandsavtal är stendöd. Nu måste en ny ordning fram, enligt experterna.
Kategorier: Omvärlden

Rizzo har fått ihop emissionen

lör, 2023-05-27 16:49
Efter att ha förlängt teckningsperioden flera gånger uppger väsk- och accessoarbolaget Rizzo nu nått lägstanivån i emissionen uppnåtts. Detta enligt ett pressmeddelande som kom på fredagskvällen. 
Kategorier: Omvärlden

Norra Jylland bjuder på ro och dramatik

lör, 2023-05-27 15:51
Storslagen natur, utsökt mat och klassiska badhotell. Di tar bilen till en mindre omskriven och mer vindpinad del av Danmark.
Kategorier: Omvärlden

Butikernas besked: Mondelez-varor kvar på hyllorna

lör, 2023-05-27 15:35
Det blir upp till konsumenterna vilket genomslag Ukrainas svartlistning av livsmedelsjätten Mondelez kommer att få. De stora svenska dagligvarukedjorna har än så länge bara fattat beslut om att inte sälja varor som produceras i Ryssland.  
Kategorier: Omvärlden

Swish ligger nere

lör, 2023-05-27 14:59
Betaltjänsten Swish ligger nere, överföringar via appen går inte igenom. På sin hemsida bekräftar företaget att det rör sig om en driftstörning.
Kategorier: Omvärlden

Forsmark 2 stoppas för reparation

lör, 2023-05-27 14:07
Kärnkraftsreaktorn Forsmark stoppas för en oplanerad mindre reparation.
Kategorier: Omvärlden

Redo för miljardrullningen

lör, 2023-05-27 13:51
LONDON. Som tränare för det brittiska topplaget Arsenal befinner sig skåningen Jonas Eidevall i frontlinjen för det enorma uppsving som damfotbollen just nu upplever. På kuppen har han blivit något av en tv-profil i det nya hemlandet England, där miljarderna under kommande år väntas strömma in i sporten.
Kategorier: Omvärlden

Trög återhämtning – kinesiska vinster krymper

lör, 2023-05-27 12:52
Den ekonomiska återhämtningen i Kina går trögt. Vinsterna i den kinesiska industrin sjönk med 20,6 procent under januari till april jämfört med samma period året innan. Efterfrågan är låg samtidigt som marginalerna pressas, rapporterar bland annat CNBC.
Kategorier: Omvärlden

Dystert i plånböckerna – men det finns ljus i mörkret

lör, 2023-05-27 11:25
Trots försommargrönskan ser det dystert ut i svenska folkets plånböcker. En standardsänkning på 9.000 kronor i månaden har drabbat vanliga familjer. Räkna med fortsatt höga boräntor och matpriser under nästa år, men ljuspunkter i form av skattesänkningar och höjda bidrag ligger i korten.
Kategorier: Omvärlden

Se upp för dyra betalkort – Di guidar till billigare semester

lör, 2023-05-27 11:25
Se upp för bank- och kreditkort med höga växlingsavgifter, dålig säkerhet och dyra krediter. Di guidar till korten och de nya digitala betallösningarna som gör semestern billigare.
Kategorier: Omvärlden

Miljardbot för Credit Suisse

lör, 2023-05-27 10:27
En domare i Singapore har beordrat Credit Suisse att betala 10 miljarder kronor till den georgiske premiärministern Bidzina Ivanishvili, rapporterar Financial Times. Det är andra gången han vinner ett rättsfall och får miljarder av banken. 
Kategorier: Omvärlden

Sidor