di.se

Subscribe to Nyhetsflöde di.se
Uppdaterad: 15 minuter 58 sekunder sedan

Jättelyft och kurskollaps – här är veckans vinnare och förlorare

30 minuter 18 sekunder sedan
Den senaste tidens starka börsutveckling fortsätter och Stockholmsbörsens OMXS30-index nådde på fredagen sin högsta nivå någonsin. Teleoperatören Millicom var den enskilt största vinnaren bland storbolagen, medan flera pressade tungviktare fortsatte utförslöpan. Det visar en genomgång av senaste veckans största vinnare och förlorare.
Kategorier: Omvärlden

Uppgifter: Parter delvis överens om vapenvila

54 minuter 4 sekunder sedan
Förhandlingarna om vapenvila mellan Israel och Hamas går framåt, uppger egyptiska säkerhetskällor.
Kategorier: Omvärlden

Analytikerns sju superaktier – som ska bräda USA:s jättar

2 timmar 44 minuter sedan
Sju superaktier i Europa kan ta upp kampen med de amerikanska techjättar som ingår i börsbegreppet ”Magnificient Seven”. ”Vår europeiska super-sjua är billigare än den amerikanska, erbjuder samma attraktiva marginaler och har haft 70 procent lägre avkastning sedan starten av 2023”, konstaterar Citi-analytikern Beata Manthey som ser att aktierna nu har slagläge.
Kategorier: Omvärlden

S: Använd ryska pengar till Ukrainas militär

3 timmar 34 minuter sedan
Socialdemokraterna vill att avkastningen från frysta ryska tillgångar ska användas till ammunition för Ukraina. ”Det är bråttom. Regeringen måste driva på”, säger S-ledaren Magdalena Andersson.
Kategorier: Omvärlden

Ditt barn har blivit över en halv miljon dyrare

3 timmar 49 minuter sedan
Notan för föräldrarnas guldklimp har dragit iväg med en halv miljon kronor på sex år. Nu uppskattas kostnaderna för barnets uppväxt under 18 år till 2,3 Mkr. Inkomstbortfall, mat och kläder hör till de dyraste posterna.
Kategorier: Omvärlden

Skadat lastfartyg i Röda havet har sjunkit

4 timmar 27 minuter sedan
Lastfartyget Rubymar har sjunkit i Röda havet, rapporterar nyhetsbyrån  Reuters med hänvisning till ett uttalande från den internationellt erkända regeringen i Jemen.
Kategorier: Omvärlden

Källor: Steg mot vapenvila mellan Israel och Hamas

4 timmar 45 minuter sedan
Förhandlingarna om vapenvila mellan Israel och Hamas går framåt, uppger egyptiska säkerhetskällor för Reuters.
Kategorier: Omvärlden

Gunvor erkänner mutor – får mångmiljardböter

5 timmar 12 minuter sedan
Oljebolaget Gunvor, med den svenske grundaren Torbjörn Törnqvist i spetsen, erkänner att bolaget under en rad år betalat mutor till regeringstjänstemän i Ecuador för att vinna kontrakt.
Kategorier: Omvärlden

Hjärnan lurar dig att köpa dyrt och sälja billigt

5 timmar 56 minuter sedan
Flockmentalitet kan få dig att köpa aktier dyrt och sälja dem billigt, och människans förlustaversion är förmodligen en viktig orsak till att det sker så få avslut på bostadsmarknaden just nu.  Di har djupdykt i hur hjärnan kan leda dig fel i sparandet, på bostadsmarknaden, i butik och på aktiemarknaden. 
Kategorier: Omvärlden

Sveriges Natoansökan undertecknad

7 timmar 15 minuter sedan
Det ungerska parlamentets talman László Kövér har undertecknat Sveriges Natoansökan, skriver nyhetsbyrån Reuters.
Kategorier: Omvärlden

Nya kravet: Max tre år för att lära sig svenska

8 timmar 3 minuter sedan
Invandrare ska få tre år på sig för att klara kurserna i Svenska för invandrare (SFI) – sedan ska rätten till SFI dras in. Det har Tidöpartierna kommit överens om, uppger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) för Svenska Dagbladet.
Kategorier: Omvärlden

Svenska EU-parlamentariker djupt splittrade om nytt förslag

8 timmar 45 minuter sedan
Det blåser medvind för Europeisk vindkraft och Sverige tar pallplats vad gäller utbyggnaden. Samtidigt klubbade EU-parlamentet ett förslag till naturrestaurering som splittrade de svenska EU-parlamentarikerna. Om detta och mycket mer har Di:s nyhetstjänster rapporterat i veckan som gick. 
Kategorier: Omvärlden

"Massiv" utredning av Oceana-branden inte klar i år

9 timmar 39 minuter sedan
Omkring 50 personer har förhörts om branden på vattenlandet Oceana, rapporterar  P4 Göteborg.
Kategorier: Omvärlden

Minst tre döda i ryska attacker mot Ukraina

9 timmar 41 minuter sedan
Ryska attackdrönare har slagit ned i bostadshus i Odessa och i Charkivregionen natten till tisdag. Minst tre personer har dödats, uppger ukrainsk räddningstjänst.
Kategorier: Omvärlden

Köp nestorns utdelningsmaskin

9 timmar 42 minuter sedan
Aktiekursen har rasat och investerarna fruktar att bolaget har gjort förhastade förvärv. Men oron är överdriven.  Ett starkt kassaflöde och en ännu starkare huvudägare lär lotsa bolaget genom svackan.  Di ser fyndläge i en utdelningsmaskin med 30 procents uppsida – och rekommenderar köp. 
Kategorier: Omvärlden

Amerikansk bank får skräpstatus – aktien rasar

9 timmar 42 minuter sedan
Den regionala USA-banken New York Community Bancorp (NYCB) har fått se aktien rasa med 66 procent i år efter att ha hamnat i finansiell knipa.  Dess finanser har sänkts till skräpstatus av kreditvärderingsföretagen och sent på fredagen kom ytterligare en sänkning och aktien rasade ytterligare, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Kategorier: Omvärlden

Ny regional USA-bank i knipa

9 timmar 42 minuter sedan
Den regionala USA-banken New York Community Bancorp (NYCB) har hamnat i finansiell knipa. Dess finanser har sänkts till skräpstatus av kreditvärderingsföretagen och sent på fredagen kom ytterligare en sänkning och aktien rasade ytterligare, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.
Kategorier: Omvärlden

Boeing vill förvärva egen avknoppning

fre, 2024-03-01 22:58
Flygplanstillverkaren Boeing är i samtal om att förvärva underleverantören Spirit Aerosystems, det bekräftar parterna efter att spekulationer fått Spirit Aerosystems-aktien att rusa under fredagshandeln. 
Kategorier: Omvärlden

Kinahot får rika taiwaneser att planera för ”plan B”

fre, 2024-03-01 22:20
HONGKONG. De ökade militära spänningarna mellan Kina och Taiwan gör att rekordmånga superrika taiwaneser söker ”gyllene visum” i andra länder och skapar planer för att föra ut affärsintressen, enligt experter på omlokalisering.  Samtidigt investerar många i tillgångar som snabbt kan packas med vid ett krigsutbrott – som konst och diamanter.
Kategorier: Omvärlden

Ny rekordnivå på Nasdaq – Apple och Alphabet sjönk

fre, 2024-03-01 22:02
Nasdaqs kompositindex klättrade förbi sin gamla rekordnivå från 2021 under en börsdag då Wall Street bland annat steg efter svagare signaler från USA:s industri. Tekniksektorn gick som tåget, med bjässen Nvidia upp 4 procent.
Kategorier: Omvärlden

Sidor