di.se

Uppdaterad: 13 minuter 38 sekunder sedan

Nya covid-dödsfall i Kina

45 minuter 27 sekunder sedan
Ytterligare två personer har avlidit i covid-19 i Kina, i ett läge där myndigheterna tycks överväga de drakoniska smittskyddsregler som länge har rått.
Kategorier: Omvärlden

Hög potential – köpläge i inflationsvinnaren

1 timme 8 minuter sedan
En kraftigt förbättrad orderingång och nya produkter har förutsättningar att vända bolagets negativa vinst- och marginaltrend.  Köpläge råder, men risken är hög till följd av senaste två årens vinstfall och att skuldsättningen ökat.
Kategorier: Omvärlden

Nasa: Vete för miljarder på ockuperad mark

1 timme 38 minuter sedan
Årets veteskörd i Ukraina ser ut att ha blivit bättre än befarat, enligt amerikanska rymdstyrelsen Nasa. Men Ryssland har antagligen tagit en stor del av den.
Kategorier: Omvärlden

Småspararfavoritens nya projekt ska ge mer energi till Gotland

lör, 2022-12-03 20:45
Vindkraftbolagets nya samriskprojekt bygger på teknologi från olje- och gasindustrin. Tanken är att utveckla vindkraftverk som flyter på havsytan. De första projekten planeras utanför Gotland, vars industri efterfrågar mer energi.
Kategorier: Omvärlden

Apple letar fler producenter än Kina

lör, 2022-12-03 20:17
Iphonetillverkaren Apple har tröttnat. Telefonjätten försöker nu hitta fler ställen i Asien att producera telefoner på än i Kina. Efter alla covid-nedstängningar försöker nu teknikjätten att bredda sina leveranskedjor.
Kategorier: Omvärlden

Sydafrikas president väljer att inte avgå

lör, 2022-12-03 18:27
Sydafrikas president Cyril Ramaphosa avgår inte, trots risk för att bli ställd inför riksrätt.

Man utvisades till Turkiet – fängslades direkt

lör, 2022-12-03 17:04
En man har fängslats i Turkiet efter att ha utvisats från Sverige. Hans asylansökan avslogs förra året. Enligt Turkietexperten Paul Levin lär beskedet tas emot med öppna armar av Ankara.
Kategorier: Omvärlden

Iran ser över lag om huvudsjal för kvinnor

lör, 2022-12-03 15:45
Irans parlament och justitiedepartement ser över den lag som fastställer att kvinnor måste bära huvudsjal – så kallad hijab. Uppgiften kommer från justitieminister Mohammad Jafar Montazeri enligt den iranska nyhetsbyrån Isna.

A-kassornas system fortsatt stängda

lör, 2022-12-03 15:10
A-kassornas system som stängdes under fredagen efter en ”säkerhetsrelaterad incident” ligger fortsatt nere och det är oklart när systemet kan vara igång igen.

Trendbrott för Vasaloppet – färre anmäler sig

lör, 2022-12-03 15:01
De senaste 15 åren har fler och fler åkt Vasaloppet för varje år. Men nu är trenden bruten.
Kategorier: Omvärlden

Fullt upp när första snön faller: ”Intresset har ökat”

lör, 2022-12-03 15:01
Trenden att åka längdskidor håller i sig och för fjällanläggningarna är det viktigare än någonsin att kunna erbjuda välskötta längdspår. ”Det är inte längre bara en inbiten klick vars föräldrar åkt längdskidor som besöker oss”, säger Mikaela Sundbaum, ansvarig för längdskidåkning i Funäsfjällen.
Kategorier: Omvärlden

USA återupptar patrull med kurdiska styrkor

lör, 2022-12-03 14:47
Amerikanska trupper har länge patrullerat tillsammans med den syrisk-kurdiska milisen SDF i nordöstra Syrien. Samarbetet avbröts nyligen efter att Turkiet hotat med en ny markoffensiv i landet, men nu har det återupptagits.

Branschen sågar Helldéns mopedförbud

lör, 2022-12-03 14:07
Miljöpartiers toppolitiker Daniel Helldén vill förbjuda mopedbud på cykelbanor. Mopedbranschen ställer sig kritisk till förslaget och vill istället öppna upp för lösningar.
Kategorier: Omvärlden

Estland köper amerikanskt artilleri för två miljarder

lör, 2022-12-03 13:50
USA kommer att sälja sex stycken raketartillerisystem av modellen Himars till Estland, i en affär värd 200 miljoner dollar – motsvarande drygt två miljarder kronor. Det är den största vapenaffären i Estlands historia.
Kategorier: Omvärlden

Prisras på elbilar när marknaden bromsar

lör, 2022-12-03 13:07
Bistrare tider har minskat intresset för att byta bil, visar siffror från Blocket. Bland begagnade elbilar har priserna rasat med över 20 procent på bara två månader, enligt bilsajten – trots slopad bonus på nya bilar. ”Man prioriterar andra saker än bilen just nu för att få ekonomin att gå ihop”, säger fordonsexperten Marcin Stepman, som också lyfter fram vilka modeller som tappat mest i värde.
Kategorier: Omvärlden

Sverige har utvisat man till Turkiet

lör, 2022-12-03 12:20
Sverige har utvisat en man till Turkiet efter att denne fått avslag på sin asylansökan, skriver AFP med hänvisning till turkiska medier.
Kategorier: Omvärlden

USA-jätte spår börsrally efter kinesisk återhämtning

lör, 2022-12-03 11:49
HONGKONG. Kinas ekonomi kommer återhämta sig förhållandevis kraftigt nästa år, med börsrally som följd. Det spår Goldman Sachs i en ny rapport. Många andra bedömare är dock långt från lika optimistiska.
Kategorier: Omvärlden

Partiledardebatt i tv skjuts fram – två sjuka

lör, 2022-12-03 11:36
Partiledardebatten i SVT som skulle ha ägt rum på söndagskvällen skjuts fram en vecka till den 11 december.
Kategorier: Omvärlden

Splittrat om amorteringskrav – ”inte sett slutet på den här krisen”

lör, 2022-12-03 11:01
Amorteringslättnader fortsätter att vara en het fråga när ekonomiskt stöd till hushållen diskuteras. Entusiasmen hos låntagarna är begränsad, men intresset är starkare nu än under pandemin. Flera ekonomer pekar på vikten av ett buffertsparande på banken som komplettering till avbetalningar på lån.

ÖB: Sverige bör leda Nato-operation i Östersjön

lör, 2022-12-03 10:46
Svenska försvaret bör leda Natos insatser i Östersjön. Det säger ÖB Micael Bydén i Ekots lördagsintervju när han utvecklar vilken roll Sverige bör ha i Nato.