di.se

Subscribe to Nyhetsflöde di.se
Uppdaterad: 15 minuter 3 sekunder sedan

Börsbjässarna och energijätten storsatsar på elbilsladdning

fre, 2018-09-21 22:43
Vattenfall siktar på att på allvar starta sin storoffensiv på laddinfrastruktur för elbilar även i Sverige. Nästa steg tas efter att statens kraftbolag vann striden om avtal om laddutbyggnad runt om i landet med flera av börsens stora fastighetsbolag.

USA-börser: Oregelbundet veckoslut – nytt rekord för Dow Jones

fre, 2018-09-21 22:00
Det blev ett spretigt avslut på börsveckan i New York. Dow Jones industriindex nådde en ny rekordnivå, liksom på torsdagen, medan tekniktunga Nasdaq tappade mark.
Kategorier: Omvärlden

Dj-stjärnorna öppnar krog med nyttiga förtecken

fre, 2018-09-21 21:58
Dj-stjärnorna Sebastian Ingrosso och Alesso samarbetar igen. Men denna gång handlar det inte om musik, utan en restaurang där man sjunger grönkålens lov.

Makroekonomen: Sveriges stjärnglans falnar

fre, 2018-09-21 20:49
Sverige gick till val med en vrålstark konjunktur i ryggen, och ett regn av miljardlöften till väljarna. Men SCB:s färska statistik avslöjar en hel del luft i Sveriges tidigare BNP-siffror. Revideringarna kapar omkring 10 miljarder från reformutrymmet för nästa finansminister.
Kategorier: Omvärlden

Rapport: Storbolagen dåliga på att identifiera klimatrisker

fre, 2018-09-21 20:47
Svenska storbolag är bra på att mäta hur de själva påverkar klimatet, sämre på att identifiera de risker som klimatförändringarna utsätter bolaget för. Det slår Folksam fast i sin senaste stämmorapport.
Kategorier: Omvärlden

Världens kvinnliga utrikesministrar möts i Kanada

fre, 2018-09-21 19:58
Just nu möts världens kvinnliga utrikesministrar i Kanada. Målet? Att öka kvinnors inflytande. "Vi kommer inte få ekonomisk utveckling i världen om inte kvinnor får inflytande i samma utsträckning som män", säger utrikesminister Margot Wallström (S).
Kategorier: Omvärlden

Tusk: Brittiskt brexitförslag steg i rätt riktning

fre, 2018-09-21 19:37
EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk skriver i ett uttalande med anledning av Theresa Mays utspel om brexitförhandlingarna att premiärministerns önskan om den så kallade Chequers-överenskommelsen är ett steg framåt.

Debatt: Kvinnor lönediskrimineras inte

fre, 2018-09-21 19:30
DEBATT. I valrörelsen lovade Centern att lägga 6,4 miljarder kronor på att göra lönerna mer jämställda. Den huvudsakliga orsaken till skillnader i lön mellan könen handlar om att män och kvinnor väljer olika, skriver författaren David Eberhard.
Kategorier: Omvärlden

Trump ifrågasätter anklagelse om sexövergrepp

fre, 2018-09-21 19:03
Donald Trump ifrågasätter nu trovärdigheten hos Christine Blasey Ford, kvinnan som anklagar den tilltänkte HD-domaren Brett Kavanaugh för sexuella övergrepp 1982.

Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stöd

fre, 2018-09-21 18:36
Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon.

USA-börser: Cannabisbolaget rasar

fre, 2018-09-21 18:15
USA-börserna snuddade vid nya rekordnivåer på fredagen för andra handelsdagen i rad.
Kategorier: Omvärlden

Oslobörsen leker – här är analytikernas norska favoriter

fre, 2018-09-21 18:09
Med ett stigande oljepris och lekande laxodlare har det varit full fart på Oslobörsen under 2018. Analytikerkårens favorit bland de norska storbolagen är Grieg Seafood där de dock ser en begränsad kurspotential efter årets rally.
Kategorier: Omvärlden

Stormen slår till: Tusentals hushåll strömlösa

fre, 2018-09-21 17:51
Nu börjar rapporterna om strömlösa hushåll i Västra Götaland komma. Och det är inte vara Västkusten som drabbats. Till exempel är drygt 1 000 hushåll utan ström i Jönköpings län, enligt Eon.

Europabörser: Bra dag för oljebolagen

fre, 2018-09-21 17:50
Europabörserna steg på fredagen med olje- och finansbolag i toppen.  Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 ökade 0,4 procent.

Nordenbörser: Fortsatt fall för Danske Bank

fre, 2018-09-21 17:46
STOCKHOLM (Direkt) De nordiska börserna. Samlingsindexet Vinx 30 ökade 0,9 procent till nivån 967.  Köpenhamnsbörsens OMXC25-index var upp 0,3 procent.
Kategorier: Omvärlden

Kina hotar slå tillbaka efter USA:s nya sanktioner

fre, 2018-09-21 17:32
Både Ryssland och Kina kräver att USA drar tillbaka de nya sanktioner som riktats mot Peking. Om Washington inte lyssnar kommer det att bli "konsekvenser", varnar Kina.

Biståndsorganisationen i ekonomisk knipa – lägger ned kontor i Sverige

fre, 2018-09-21 17:22
Biståndsorganisationen Individuell Människohjälp (IM) som nyligen firade 80-årsjubileum i närvaro av Dalai lama kommer att skära ner.

Uppgifter: EU-böter hotar öljätten

fre, 2018-09-21 17:14
Europeiska konkurrensmyndigheten överväger att ge öljätten Anheuser-Busch Inbev böter för att ha försökt hindra billigare öl att importeras till Belgien. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor.

Följ börsens stängning i Closing Bell

fre, 2018-09-21 17:12
Stockholmsbörsen steg för tredje dagen i rad på fredagen, med Alfa Laval och Lundin Mining bland storbolagsvinnarna. Forskningsbolaget Oasmia lyfte än högre.

Arvid Åhlund: Svenskt Näringslivs klimatlobbyism är ett oskick

fre, 2018-09-21 16:44
LEDARE. Bortom uppgivna kultursidor gör det globala klimatomställningsarbetet ideliga framsteg. Solpaneler och vindturbiner blir ständigt bättre och billigare, Facebook och Ikea planerar att använda 100 procent förnybart inom två år, Kalifornien nådde sina utsläppsmål för 2020 redan 2016, Financial Times rapporterade i veckan om en stundande teknikrevolution inom flygindustrin och EU enades under sommaren om höjda mål för såväl förnybart som energieffektivisering.