di.se

Subscribe to Nyhetsflöde di.se
Uppdaterad: 49 minuter 32 sekunder sedan

EU och Mexiko överens om nytt handelsavtal

lör, 2018-04-21 21:18
EU och Mexiko har nått en principöverenskommelse om att modernisera det frihandelsavtal som 2000 slöts mellan unionen och det latinamerikanska landet.
Kategorier: Omvärlden

Nätläkare sätts under lupp – ministern öppnar för reglering

lör, 2018-04-21 21:07
E-hälsa har lyfts fram som ett av svaren på vårdens utmaningar, men sektorn har också fått kritik. Socialminister Annika Strandhäll (S) utesluter inte en ny form av reglering för nätläkare.

Apple byter ut Macbook-batterier

lör, 2018-04-21 21:04
Teknikjätten Apple meddelar att ett komponentfel i ett begränsat antal datorer av modellen Macbook Pro har orsakat att inbyggda batterier expanderat.

Varningen: Föreningarna hotas av skuldsmäll

lör, 2018-04-21 19:13
Var sjunde svensk bostadsrättsförening är kraftigt belånad och var tredje köpare struntar i att kolla upp föreningens ekonomi. Det visar ny statistik.
Kategorier: Omvärlden

Hon blev vd med ett krav: Taigas ägare fick inte sitta i ledningen

lör, 2018-04-21 17:47
VARBERG När Jonas Rydholm drabbades av utmattning tog hans hustru Ann Rydholm över vd-stolen på familjeföretaget. ”Mitt krav var att jag skulle ha fria händer”, säger Ann Rydholm. Samtidigt satt hon målet att Taiga skulle växa till 100 Mkr i omsättning.
Kategorier: Omvärlden

Allt fler vill flyta i aluminium

lör, 2018-04-21 17:34
Dagsturerna regerar och allt fler vill cruisa fram i en aluminiumbåt. Expertens råd till förstagångsköpare är att tänka igenom hur du vill använda båten och att inte förköpa dig.

Oenighet om skatter på IMF-möte

lör, 2018-04-21 17:31
Européerna ifrågasätter om USA:s nya skattereformer följer internationella principer för just skatter. Då kontrar amerikanerna med att ställa samma fråga när det gäller en omsättningskatt på digitala företag, ett förslag från EU-kommissionen.
Kategorier: Omvärlden

Nasdaqs börshandel inleds på sekundär-sajt även i nästa vecka

lör, 2018-04-21 17:05
Börsoperatören Nasdaq drabbades tidigare i veckan av en brandincident som orsakade stora tekniska problem för de nordiska börserna och dess medlemmar.

Ingen tillväxt för Gekås - för första gången

lör, 2018-04-21 16:26
För första gången i varuhuset Gekås historia redovisar Ullaredsföretaget inte en ökad omsättning, skriver Hallands Nyheter.

Vårfloden i gång - SMHI varnar

lör, 2018-04-21 16:23
Vattennivåerna efter snösmältningen är ovanligt höga på grund av värmen som svept in över landet. SMHI har utfärdat en klass 2-varning i stora delar av mellersta Sverige.
Kategorier: Omvärlden

Sommarstugeköpare väljer bekvämlighet före charm

lör, 2018-04-21 15:04
Bekvämlighet går före charm när det gäller köp av sommarstuga. Det visar SBAB:s kartläggning. ”Trenden går mot mer och mer moderniserade fritidshus där skillnaden mellan åretruntbostaden och fritidshuset gradvis suddas ut”, säger Claudia Wörmann, boendeekonom.
Kategorier: Omvärlden

Kristersson: "Tänker inte förhandla med SD"

lör, 2018-04-21 14:01
Moderaterna kommer inte att samarbeta eller förhandla med Sverigedemokraterna efter höstens riksdagsval. Det slog partiledaren Ulf Kristersson fast i en intervju med Ekot på lördagen.
Kategorier: Omvärlden

Jan Björklund: "Vi är i ett tufft läge"

lör, 2018-04-21 13:50
Liberalernas ledare Jan Björklund försökte peppa partiet i sitt tal på L:s riksmöte. "Sverige behöver ett starkare liberalt parti", sade han.

Johan Wendel: Netflix sätter tonen för Spotify

lör, 2018-04-21 13:33
Spotifys aktie har handlats i nästan två veckor – och resultatet är klart över förväntan. Kanske har placerarna tagit rygg på analytikerna. Deras dom är nämligen att musiktjänsten ska gå med vinst år 2020.
Kategorier: Omvärlden

Varning för brist på värmepumpar - de drabbas värst

lör, 2018-04-21 13:12
Om du funderat på att byta värmepump kan det vara läge att slå till nu. Det kan nämligen bli svårt att få tag på en värmepump de närmaste åren. Det varnar Svenska kyl- och värmepumpsföreningen.

Utbudet av villor krymper

lör, 2018-04-21 13:03
Antalet villor till salu har fallit rejält under de senaste åren. Samtidigt ökar utbudet av bostadsrätter snabbt. "Inlåsningseffekter på villamarknaden hämmar utbudet", säger bostadsexperten Tor Borg.

FN-ambassadörerna tystlåtna om kriserna

lör, 2018-04-21 12:59
Säkerhetsrådets ambassadörer har nu anlänt till Backåkra. På sin väg in till mötet var de tystlåtna om världens kriser och pratade hellre om de vackra omgivningarna och relationerna med Sverige.

Wallström: Syrien högst på dagordningen i Backåkra

lör, 2018-04-21 12:02
Utrikesminister Margot Wallström (S) har anlänt till Backåkra och inom kort anländer även FN-ambassadörerna och generalsekreteraren till Dag Hammarskjölds gård för att hålla sitt årliga arbetsmöte. "Jag tror inte att en sådant här vackert ställe kommer lösa världens problem", säger Wallström.

Uselt veckoslut för Apple - vikande efterfrågan på Iphone

lör, 2018-04-21 11:53
Techjättens aktie föll för andra dagen i rad på fredagen efter att analytiker varnat för sinande efterfrågan på Iphones.
Kategorier: Omvärlden

Nissan kapar hundratals jobb i Storbritannien

lör, 2018-04-21 11:46
Biltillverkaren Nissan uppges skära ned på hundratals jobb vid en tillverkningsfabrik i den brittiska staden Sunderland, mot bakgrund av fallande dieselbilsförsäljning. Det rapporterar AFP med hänvisning till en källa.